Hurtige penge i dit sabbatår

Sommeren er over det danske land, og det betyder sommerferie for rigtige mange, der har sørget for at spare den mængde penge der kræver at komme på drømmeferien. Hvis ikke du er en af dem der har fået sparet over henover vinteren, så er der heldigvis andre muligheder for at tjene penge hurtigt.

Det uundgåelige hadejob

Hvis ikke du har fået skrabet nok penge sammen til dit studentergilde, er det måske på tide at få et fuldtidsjob i hus, så du kan tjene nogle hurtige penge og få råd til en god lang rejse eller måske et højskoleforløb i dit sabbatår. Et job der burde være relativt let tilgængeligt er tjenerjobbet. For mange er det slidende og hårdt, men du kan ofte få en masse arbejdstimer skrabet sammen og dermed en god løn. Det kan være hårdt at sige farvel til SU’en som ellers kom hver måned som en lille ekstra gave i starten af hver måned, men den er desværre nu sat på pause til du begynder at studere igen. Derfor kan det være en god løsning at få sat sig ned foran computeren og sammensætte et CV hvis ikke du allerede har et liggende i gemmerne. Når du så har en A4-side klar, er det bare at komme ned på gaden og få afleveret en hel bunke umotiverede ansøgninger, du kan hurtigt blive overraskede over hvor mange restauranter, mindre cafeer og barer, der leder efter ansatte. Jobbet du får her hvis du er heldig, er ofte kun midlertidigt. Det kan være en god ide at huske sig selv på når timerne går langsommere end nogensinde før og du er træt af irriterende kunder. Det kunne være en mulighed at arbejde nogle måneder eller måske tre, og arbejde så meget som du kan, så du kan få sparet nogle hurtige penge sammen. Hvis man virkelig er en af de helt hårdtarbejdende, eller måske ikke får helt så mange timer på arbejde som håbet, kan man arbejde som rengøringshjælp eller barnepasser i nogle måneder oven i sit tjenerarbejde.

Odds med et twist

Er du en af de modige, nogle ville måske mene mere dumdristige, er du måske en stor bruger af odds’et. Her kan der nemt ryge en masse penge ind på kontoen hvis du er heldig, men der kan bestemt også tabes penge lige så hurtigt. Hvis du alligevel spiller i den fritid, kunne en ide være at sætte sig ordenligt ind i spillereglerne så du er mere sikker på at vinde end af tabe. Der er nemlig en vis strategi man kan følge når man odds’er, som er med til at sikre dig gevinst.

Hvis kontoen mangler et kick

Hvis du har brugt for mange penge på alkohol og Roskildefestivallen og du mangler penge til at give dig og din økonomi et kickstart inden du finder et job, kan det være en ide at tage et mindre lån, som du hurtigt kan afbetale igen når din først løn kommer ind på kontoen. Du behøver ikke bevæge sig ud i det helt store lån på mange hundredetusinde af kroner, men et lille lån der hjælper dig på benene igen kan måske være en god løsning. Lån penge og husk at få den rette vejledning som kan hjælpe dig til at træffe et rigtigt valg for netop dig.

Feriejobbet

Hvis du har heldet med dig og er en af de modige sjæle kan du overveje at starte dit sabbatår med at tage ud at rejse, og så på din rejse finde dig noget arbejde og et sted du kan slå dig ned i nogle måneder og tjene lidt penge. Hvis budgettet er til det, kan det være en god mulighed for dig der trænger til noget ferie nu og her og en masse spændende nye oplevelser. Denne jobtype kræver dog også en vis økonomi til at at kan komme afsted på rejse. Du kan eventuelt lave en kombination af de ovenstående muligheder for at begrænse din arbejdsperiode og hurtigere komme afsted ud i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *